Airco onderdelen voor uw auto online bestellen

Auto airco service?

Voor het onderhoud van u aircosysteem, wordt geadviseerd om elk jaar de airco te laten controleren op zijn werking. Een keer in de twee jaar is het opnieuw vullen van het systeem te adviseren. Tevens wordt er dan een lektest gedaan om zeker te weten dat uw systeem nog optimaal functioneert. Mocht u onverhoopt toch problemen ondervinden bent u bij EasyCarParts op het juiste adres voor een voordelige oplossing.

Kies uw merk en model om direct de airco delen voor uw auto te vinden:

Maak een keuze uit onze automerken:

Airco in de auto gebruiken in zomer en winter

Voor het gebruik van de airconditioning in de auto verwachten we meestal deze alleen in de zomer te gebruiken. Niets is minder waar. De airco werk ook prima in de winter. De vochtige ramen kunnen goed ontwasemd worden in de koude natte maanden. Dit komt doordat de airco droge lucht de auto in blaast. Is het te koud in de winter, dan zet u daarbij gewoon de kachel aan. Zo blijft de lucht droog en warm.

Regelmatig aanzetten voorkomt problemen

Het is absoluut belangrijk om het hele jaar door regelmatig de airco even te gebruiken. Eens per week even de airco aanzetten voorkomt lekkages door uitdrogen van onderdelen in de airco. En een lekkende airco is schadelijk voor het milieu en uw portemonnee, omdat u een extra reparatie moet laten uitvoeren die u nota bene had kunnen voorkomen.  Het milieu is een wat ingewikkelder verhaal.
In de auto-airco zitten zogenoemde koudemiddelen. Deze middelen bevatten HFK’s. HFK-gassen tasten (in tegenstelling tot de voorganger CFK) de ozonlaag niet aan, maar als ze vrij komen in de atmosfeer dragen ze wel bij aan het broeikaseffect. Kortom: een lekkende airco is altijd een probleem en moet direct hersteld worden.

Tips voor onderhoud

Tenslotte nog enkele tips voor het onderhoud van uw auto-airco:
  • Schakel de installatie enkele minuten na het starten van de motor in. Dit bespaart brandstof en onnodige slijtage van de koppeling van de compressor.
  • Schakel de airco zo’n vijf minuten voor u de motor uitzet alvast uit. Dit voorkomt condens- en schimmelvorming in de installatie en daarmee de kans op stankoverlast in het interieur van uw auto.
  • Hou de luchtinlaten en de condenswater afvoer vrij van blad en vuil. Dit voorkomt verstopping van het systeem.
  • Lees aandachtig het instructieboekje over het juiste gebruik van de airco.
  • Laat uw airco installatie minstens eens per jaar controleren.